Parhaat suoratoistopalvelut vertailussa – Löydä oma suosikkisi

Suoratoistopalveluissa on nykyisin jopa tuhansia elokuvia ja sarjoja, joten itselle parhaan löytäminen voi olla työn ja tuskan takana. Ongelman ratkaisemiseksi esittelemme seitsemän suosituinta suoratoistopalvelua ja niiden parhaat edut. Kaikki esittelemämme palvelut toimivat yleisimmillä toistolaitteilla eli televisiolla, tabletilla, puhelimella, tietokoneella, Apple TV:llä ja Chromecastilla.

Yle Areena
Mtv-palvelu
Ruutu
Netflix
Viaplay
C More
HBO Nordic
Äiti ja lapsi katsovat suoratoistopalvelua tabletilla.
Suoratoistopalvelut toimivat myös mobiililaitteilla.

Yle Areena

 • Hinta: maksuton
 • Sopii erityisesti: lapsille sekä dokumenttien ja kotimaisen draaman ystäville
 • Suosittuja ohjelmia: Muumilaakso, Sohvaperunat, Aikuiset

Yle Areena on Suomen suurin netti-tv ja -radio, josta voi katsoa Ylen tv- ja radiokanavilla esitettävää sisältöä niin suorina lähetyksinä kuin tallenteinakin. Verkkopalvelu on verorahoilla kustannettu, joten siitä ei veloiteta erillistä kuukausimaksua.

Lastenohjelmat ovat Yle Areenan keihäänkärki: runsaasti katseluita keräävät esimerkiksi Muumit ja Ryhmä Hau. Myös kotimainen draama- ja viihdetuotanto on suosittua. Urheilun ystäville Areena tarjoaa lisäarvoa etenkin kesä- ja talviolympialaisten aikaan, jolloin palvelun kautta voi esimerkiksi katsoa samanaikaisesti kilpailtavia lajeja reaaliajassa.

Ohjelmien katseluaika on esityssopimusten takia rajallinen, mutta osa Ylen omasta tuotannosta saattaa olla katseltavissa rajoittamattoman ajan. Lisäksi palvelussa on ohjelmia, joita Yle ei näytä muilla kanavillaan. Suurinta osaa sisällöstä voi toistaa ulkomailla.

Mtv-palvelu (entinen Katsomo)

 • Hinta: maksuton
 • Sopii erityisesti: viihteen, draaman ja tosi-tv:n ystäville
 • Suosittuja ohjelmia: Salatut elämät, Putous, Love Island UK

Katsomo-nimellä aiemmin tunnettu Mtv-palvelu on kotimaisen MTV:n suoratoistopalvelu, josta voi katsoa valtaosan MTV3-, Sub- ja AVA- kanavilla lähetettävistä ohjelmista ilman erillistä veloitusta. Suuri osa tv-ohjelmista julkaistaan heti vuorokauden vaihduttua, joten sisältöä voi usein katsoa jo ennen tv-esitystä. Ohjelmat ovat saatavilla rajoitetun ajan, ja osaa ohjelmista voi toistaa myös ulkomailla.

Mtv-palvelun ja sen edeltäjien ylivoimaisesti katsotuin ohjelma on jo vuosien ajan ollut kotimainen draamasarja Salatut elämät. Myös Putouksen jaksot keräävät runsaasti katselijoita. Suosittuja tosi-tv-ohjelmia ovat puolestaan mm. Love Island UK ja Supernanny Suomi.

Loppuvuodesta 2018 MTV julkaisi MTV Uutiset Liven, jota voi seurata myös Mtv-palvelun kautta. Live-lähetyksiä tehdään niin viihde-, urheilu- kuin ajankohtaisuutisistakin, ja lähetyksiä on saatavilla vuorokauden ympäri. Lähetyksessä käsitellään aina yhtä aihetta kerrallaan.

Ruutu

 • Hinta: maksuton (Ruutu Plus: 9,95 €/kk – 14 päivän maksuton kokeilu)
 • Sopii erityisesti: tosi-tv:n ja lifestylen ystäville
 • Suosittuja ohjelmia: The Voice of Finland, Temptation Island Suomi, Syke

Mediayhtiö Sanoman omistamasta maksuttomasta Ruudusta voi katsoa suurta osaa tv-kanavien Nelonen, Jim, Liv ja Hero sisältöä. Lisäksi Ruutu tuottaa vain verkkopalvelussa saatavilla olevaa sisältöä. Palvelun voi päivittää 9,95 euron kuukausimaksulla Ruutu Plussaksi, johon kuuluu lisäksi mm. urheilua, sarjoja ja elokuvia.

Unelmien poikamies, Temptation Island, Selviytyjät, Paratiisihotelli, The Voice of Finland… Ruutu hellii viihteen ja tosi-tv:n ystäviä, mikä näkyy myös katsotuimpien ohjelmien tilastoissa. Suosittuja ohjelmia ovat lisäksi tietokilpailu Haluatko miljonääriksi? ja kotimainen draamasarja Syke.

Ohjelmat ovat katseltavissa katseluoikeuksista riippuen muutamista päivistä useisiin kuukausiin – tarkka katseluaika on kerrottu ohjelmatiedoissa. Ruudun sisältöjä voi katsoa EU-alueella lisäämällä maksukorttitiedot palveluun, mutta suurin osa ohjelmistosta on hankittu näytettäväksi vain Suomessa.

Netflix

 • Hinta: 7,99 €/kk, 11,99 €/kk tai 15,99 €/kk (30 päivän maksuton kokeilu)
 • Sopii erityisesti: laatusarjojen ja -elokuvien ystäville
 • Suosittuja ohjelmia: Orange is the New Black, Stranger Things, Black Mirror

Vuonna 2012 Suomeen rantautunut Netflix on suoratoistopalveluiden kansainvälinen jättiläinen. Yhtiö ei julkaise yksityiskohtaisia katsojalukuja, mutta yksittäiset sarjat ja elokuvat keräävät parhaimmillaan jopa kymmeniä miljoonia katselukertoja – muutamassa päivässä.

Netflixin kuukausimaksu vaihtelee 7,99–15,99 euroon riippuen kuvanlaadusta ja toistolaitteiden määrästä. Varsinkin parhaimpaan kuvanlaatuun oikeuttavaa veloitusta voi pitää tyyriinä, mutta toisaalta palvelu tarjoaa rahalle vastinetta: suomalaiskäyttäjillä on pääsy reiluun pariin tuhanteen elokuvaan ja satoihin sarjoihin. Yhtiö ostaa suurimman osan sisällöistään lisenssisopimuksilla määräajaksi.

Netflixin parasta antia ovat ennen kaikkea laadukkaat sarjat, kuten yhtiön omaa tuotantoa olevat Stranger Things ja Orange is the New Black. Suosioon ovat nousseet myös alamaailmaa käsittelevät sarjat, kuten Breaking Bad, El Chapo ja Narcos. Elokuvista kehuttuja ovat esimerkiksi niin ikää omaa tuotantoa olevat Birdbox ja Murhamysteeri.

Netflix on saatavilla myös ulkomailla, mutta ohjelmatarjonta vaihtelee maittain. EU-alueella matkustettaessa Netflixin sisältö pysyy suomalaiskäyttäjille samana kuin kotimaassa rajoitetun ajan. Kun määräaika umpeutuu, ohjelmakirjasto päivittyy kohdemaan tv-sarja- ja elokuvavalikoiman mukaiseksi. Osa sisällöstä on myös ladattavissa Netflix-sovellukseen, jolloin ohjelmia voi katsella mobiililaitteella myös ilman internetyhteyttä esimerkiksi ulkomaanmatkalla.

Viaplay

 • Hinta: Elokuvat ja sarjat 9,99 €/kk (2 vko:n maksuton kokeilu); Sport 29,99 €/kk; Total: 34,99 €/kk
 • Sopii erityisesti: urheilun ja elokuvien ystäville
 • Suosittuja ohjelmia: Valioliiga, NHL, UFC

Viaplay on varma valinta urheilun ystäville, sillä valikoimaan kuuluu laaja kattaus niin jalkapalloa, jääkiekkoa kuin kamppailulajejakin. Katsojia houkuttelevat eritoten Englannin Valioliiga ja NHL, mutta Viaplayn asiakkailla on lisäksi mahdollisuus katsoa mm. amerikkalaisen jalkapallon NFL:ää ja baseballin MLB:tä. Maailman kovimpien urheilusarjojen televisiointioikeudet ovat kuitenkin hintavia, mikä näkyy Viaplay Sportin 29,99 euron kuukausimaksussa.

Urheilun lisäksi Viaplay tarjoaa oivan kattauksen elokuvia: suosittuja ovat mm. Avengers ja Tomb Raider sekä myös nuoremmille katsojille soveltuva Leijonakuningas. Osa uusimmista elokuvista täytyy vuokrata erikseen. Menestyssarjoista valikoimaan kuuluvat puolestaan esimerkiksi Pako, Greyn Anatomia ja Täydelliset naiset. Elokuva- ja sarjapaketti maksaa 9,99 euroa kuukaudessa, ja urheilupakettiin yhdistettynä hinta on 34,99 euroa kuukaudessa. Mobiililaitteella sisältöä voi ladata Viaplayn sovellukseen, jolloin ohjelmia voi katsoa ilman internetyhteyttä.

Viaplay toimii myös ulkomailla. Jos matkustat EU:n sisällä, käytössäsi on sama ohjelmakirjasto kuin Suomessakin. EU:n ulkopuolelle matkustettaessa ohjelmat kannattaa ladata sovellukseen. Huomaa kuitenkin, että sovellukseen ladattu sisältö saattaa menettää lisenssinsä päivityksen yhteydessä, eikä tällöin offline-sisältöä voi enää katsoa.

C More

 • Hinta: C More Start 9,95 €/kk (2 vko:n maksuton kokeilu); C More 12,95 €/kk (2 vko:n maksuton kokeilu); C More Sport 24,95 €/kk; C More Total 29,95 €/kk
 • Sopii erityisesti: formulafaneille sekä elokuvien ja kotimaisen tuotannon ystäville
 • Suosittuja ohjelmia: formulat, jalkapallon Mestarien liiga, Roba 

C More sopii erinomaisesti urheilun ystäville, sillä valikoimasta löytyvät mm. Formula 1 ja jalkapallon Mestarien liiga, ja keväisin palvelusta voi seurata kaikki jääkiekon mm-kisalähetykset. Urheilupaketti maksaa 24,95 euroa kuukaudessa.

Lisäksi C More hellii elokuvien ystäviä: Stephen Kingin kauhuklassikko Se, Tuntemattoman sotilaan uusin filmatisointi sekä Oscar-voittaja The Shape of Water eivät jätä ketään kylmäksi. Valikoimiin kuuluu myös C Moren kotimaisia alkuperäissarjoja, kuten Aallonmurtaja ja Ratamo. Palvelun kaikkien elokuvien ja sarjojen katseluoikeus maksaa 12,95 euroa kuukaudessa ja yhdessä urheilun kanssa 29,95 euroa kuukaudessa.

C Morea voi katsoa väliaikaisen vierailun aikana kaikissa EU-maissa kytkemällä palvelun EU-käytön päälle. Mobiililaitteella sisältöä voi myös ladata C More Suomi -sovellukseen ja katsoa myöhemmin ilman internetyhteyttä.

4 miestä katsoo urheilua televisiosta.
Osa suoratoistopalveluista sopii myös urheilun ystäville.

HBO Nordic

 • Hinta: 9,95 €/kk (30 päivän maksuton kokeilu)
 • Sopii erityisesti: kansainvälisten menestyssarjojen ystäville
 • Suosittuja ohjelmia: Game of Thrones, Chernobyl, West World  

Home Box Officen pohjoismainen versio HBO Nordic on monen ylistetyn sarjan koti. Huippusuosioon ovat nousseet etenkin Game of Thrones ja Chernobyl, mutta mielenkiintoisen näkökulman ja ajattelemisen aihetta tarjoavat dystopiahenkiset Handmaid’s Tale ja Westworld. Takavuosien menestyssarjoista katsottavissa ovat Kylmä rinki, Sinkkuelämää, The Wire ja Boardwalk Empire – sekä monta muuta suosikkia. HBO-klassikoiden lista on suorastaan hengästyttävä.

Jos laatusarjat ovat lähellä sydäntäsi, HBO Nordic on valintasi. Alle kympin kuukausimaksu ei ole kohtuuton, sillä katsottavaa riittää vaikka millä mitalla. Palvelussa on saatavilla myös elokuvia.

HBO Nordicia voi katsoa koko EU:n alueella samaan tapaan kuin Suomessakin internetyhteyden välityksellä. Sisältöä ei ainakaan toistaiseksi voi ladata offline-katselua varten. Kaikki sisällöt eivät välttämättä ole saatavilla koko ajan, ja muiden kuin HBO:n tuottamien sarjojen ja elokuvien esitysaika on rajattu tapauskohtaiseen määräaikaan.

Kilpailuta laina Lainakamun avulla. Säästät rahaa, jonka voit käyttää vaikka jokaiseen suoratoistapalveluun 🙂